به گزارش شهرآرانیوز؛ در روزگار پرشتاب ما که نگاههای مردم به شبکههای اجتماعی پیوند خورده، پدیدههای حوزه رسانه متناوب به صحنه رقابت وارد میشوند. در میان بلاگرهایی که طی سالهای اخیر توانستند مسیر خود را به عرصه بازیگری هموار سازند، دستچین شدن یک پسر خردسال که از طریق فضای مجازی به مهمترین سریال در حال پخش تلویزیون ایران راه یافته، مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است.
مهدیار کلائی، بازیگر خردسال مازندرانی و ساکن مشهد است که نامش این روزها با ایفای نقش سالار معمولی در فصل هفتم سریال پرطرفدار «پایتخت»، بر سر زبانها افتاده و کمسنترین بلاگری محسوب میشود که توانسته به بازیگری ارتقا پیدا کند.
شاید خیلیها تصور نمیکردند که پس از سالها، سریال «پایتخت» بتواند، بدون اضافه کردن یک چهره سینمایی محبوب، جان تازهای بگیرد. سازندگان این سریال اما، با استفاده از ظرفیتهای ناشناختهای مثل همین مهدیار کلائی که مقابل دوربین بسیار راحت است، بیان بانمکی دارد، از هوش بالایی بهرهمند است و با استفاده از بامزگی ذاتی و لهجه شیرین مازندران، به دل مردم نشسته، توانستهاند مردم را سر ذوق بیاورند. این کودک پنجساله انتخابی هوشمندانه برای نقشی است که در صورت انتخاب نادرست میتوانست به پاشنه آشیل سریال تبدیل شود. نکته جالبتر اینکه بسیاری از کودکان امروزی دیگر لهجه یا زبان بومی ندارند؛ اما مهدیار توانسته با حفظ اصالت زبان مادریاش، بخشی از جذابیت فرهنگی مازندران را هم به تصویر بکشد.
عشق به بازیگری و سودای شهرت و محبوبیت در ایران پیشینهای طولانی دارد و شاید بهترین نمونهای که این گرایش را بازنمایی میکند، فیلم «سلام سینما» باشد. در سالهای اخیر اما، در کنار کلاسهای بازیگری که میتوانستند پلی برای ورود افراد با تحصیلات غیرمرتبط به عرصه هنرپیشگی باشند، فضای مجازی هم راه دیگری بوده تا عاشقان بازیگری بتوانند تواناییهایشان را به معرض نمایش بگذارند. ورود مهدیار به دنیای تصویر هم، به سبک و سیاق کلاسیک یا از دل کارگاههای بازیگری نبوده است.
او، پیش از آنکه بازیگر شود، یک کودک - بلاگر در فضای مجازی بود. ویدئوهای روزمرهاش در اینستاگرام، از همان ابتدا نشان از حضور پررنگ و توانایی در جلب توجه داشت. مهدیار که این روزها او را به نام سالار معمولی میشناسند، یکی از مصداقهای واضح ایجاد یک مسیر جدید برای ورود به دنیای بازیگری است؛ روندی که سالهاست از بزرگسالان شروع شده و حالا به کودکان نیز رسیده است.
استفاده از بلاگرها و چهرههای فضای مجازی در نقشهای تلویزیونی یا سینمایی، موافقان و مخالفان خودش را دارد.
از یکسو، این چهرهها معمولا محبوبیت اولیه را با خود همراه دارند و میتوانند، سریعتر از دیگران، مخاطب را جذب کنند. در مورد کودکی مثل مهدیار، همین پیشزمینه بلاگری باعث شد دوربین برایش غریبه نباشد، ترسی در چشمانش هنگام بازی در کنار ستارهای مثل محسن تنابنده مشاهده نشود و «اکت»هایی که شاید ماهها طول بکشد تا یک کودک یاد بگیرد را، سالار معمولی بتواند در زودترین زمان ممکن یاد بگیرد.
در مقابل اما، این مسیر میتواند آسیبهایی را نیز به همراه داشته باشد. نقشهایی که بهجای توانمندی، صرفا بر پایه تعداد دنبالکنندهها واگذار میشوند، ممکن است کیفیت تولید را پایین بیاورند. همچنین نبود آموزشهای تخصصی و ورود زودهنگام به چرخه حرفهای، میتواند باعث سوختن استعدادها یا شکلگیری شخصیتهای ناپایدار، بالاخص در میان بلاگر – بازیگران کمسنوسال، شود.
مهدیار کلائی این روزها در آسمان بازیگری کودکانه ایران میدرخشد، اما اینکه این درخشش چقدر دوام داشته باشد، بستگی زیادی به مسیر آیندهاش، پشتیبانی خانواده، آموزش درست و البته توجه هنرمندان و سازندگان به مسئولیتپذیری در قبال یک کودک - بازیگر دارد. پدیدهها میآیند و میروند، اما بعضیها ماندگار میشوند؛ چنانکه علی شادمان و بعضیها هم ماندگار نمیشوند! همچون عدنان عفراویان. اما در انتظار مهدیار کلائی چیست؟ زمان پاسخ خواهد داد.